Версія для друку
Субота, 14 березня 2020 11:18

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка у зв’язку з Днем добровольця

Шановні волиняни!

Сьогодні Волинь разом з усією країною відзначає День українського добровольця. Це свято, яке зовсім недавно з’явилося у календарі державних свят, стало яскравим відображенням волелюбних прагнень українців та їх здатності стати на захист своєї держави.

Саме в цей день 6 років тому перші 500 бійців-добровольців з Майдану відправилися на полігон у Нових Петрівцях під Києвом для формування першого добровольчого батальйону.
Важко переоцінити їх внесок у надзвичайно важливу справу захисту держави в той час, коли ворог несподівано вторгся на територію України. Адже, на жаль, українську армію важко було назвати тоді професійною, вона була розграбована та неукомплектована.
Добровольчі батальйони формувалися у короткі терміни і нарівні з регулярними військами захищали українські кордони. Чоловіки й жінки, молодь і люди старшого віку, самоорганізовувалися в батальйони й вирушали на Схід. Тисячі інших громадян, залишивши власні домівки, не чекаючи повісток, приходили до військкоматів країни.
Завдяки добровольцям вдалося провести мобілізацію і підготувати професійну армію, яка сьогодні входить у рейтинг найпотужніших військ у світі. Вчорашні добровольці, які стали на захист країни за покликом серця, сьогодні стали професійними бійцями та поповнили ряди оновленого українського війська. Патріотичний дух, притаманний добровольцям, і надалі надихає наших військових, які зі зброєю в руках захищають незалежність та суверенітет нашої країни.
Щира вдячність вам, шановні бійці-добровольці, за ваші патріотизм, мужність та відвагу. Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від ворога.
Ми пам’ятаємо та цінуємо ваш подвиг і готовність до самопожертви.

Слава українському народові!
Слава Україні!

З повагою
голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 3692