Версія для друку
Понеділок, 13 квітня 2020 12:32

До уваги жителів району одержувачів державних соціальних допомог!

30 березня 2020 року КМУ було прийнято Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”відповідно до якого усім громадянам, отримувачам державних соціальних допомог, яким необхідно поновляти документи для отримання допомоги на наступний період строк виплати, продовжується на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

У разі коли отримувачами державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю пропущено строк переогляду, виплата таких видів допомоги не зупиняється до закінчення строку дії карантину з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої допомоги на підставі результатів переогляду та заяви отримувачів або їх батьків чи інших законних представників.
Важливо! Після відміни карантину буде проведено перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги, яка розраховується по доходах. Тобто, у випадку якщо не буде підтверджено право на отримання допомоги або її розмір буде меншим, ніж виплачена під час карантину допомога кошти необхідно буде повернути до державного бюджету!
Відповідно, якщо Ви позбавляєтесь права на отримання допомоги або впевнені, що державна соціальна допомога Вам не буде призначена, будь-ласка зверніться до Управління соціального захисту населення райдержадміністрації за телефоном гарячої лінії (3342) 3-51-91 для уникнення в подальшому повернень надміру виплачених коштів.

Нагадуємо за будь-якою інформацією Ви можете звернутися за телефонами управління:

субсидії та державні соціальні допомоги – (3342) 3-51-91;

пільги, обслуговування осіб з інвалідністю, оздоровлення пільгових категорій, професійна та психологічна реабілітація, виплати особам постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, виплати до 5 травня – (3342) 3-86-85;

питання повернення надміру отриманих коштів -(3342) 3-84-78;

приймальня управління – (3342) 3-81 15

Крім того Ви завжди можете надіслати своє звернення до управління за адресою: м. Володимир-Волинський вуельська,173, або на електронну адресу: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 3915