Версія для друку
Середа, 02 вересня 2020 11:03

"Пам’ятати, щоб жити"

02 вересня 2020 року світ відзначає 75-ту річницю завершення Другої світової війни. Саме в цей день 1945 року на борту американського лінкора «Міссурі» був  підписаний Акт про капітуляцію Японії.

Відповідно до Акту, військові дії з боку Японії припинялися негайно, всі її збройні сили беззастережно капітулювали, при цьому зброя, військове та цивільне майно зберігалися без пошкодження. Уряду Японії та генштабу її армії було наказано негайно звільнити всіх військовополонених з армій союзників, а також усіх інтернованих у період війни цивільних осіб.

Згодом всі формальності були залагоджені і світ вийшов зі становища, в якому перебував протягом шести довгих, болісних і неймовірно кровопролитних років. Жах Другої світової війни залишився позаду.

Перемога у найстрашнішій війні в історії людства безцінна, її ціна не піддається обчисленню, але найбільшу ціну за неї заплатив наш великий народ. Цей факт неможливо поставити під сумнів. Хочеться сподіватися, що людство назавжди засвоїло уроки Другої світової війни і глобальна біда більше ніколи не повториться.

В знак пам’яті наших земляків, чиї життя забрала Друга світова війна, в. о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник поклали квіти до обеліску Слави та дошки Пам’яті загиблим учасникам АТО (ООС).

Відділ управління персоналом, організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 4120

Галерея зображень