Версія для друку
Четвер, 17 вересня 2020 10:09

Держпродспоживслужба повідомляє: боротьба з багаторічними бур’янами з осені

Бур’яни появляючись в посівах сільськогосподарських культур забирають у культурних рослин площу живлення і світло,поживні речовини і вологу, знижують врожай всіх вирощуваних культур, збільшують вартість затрат на одиницю продукції, являються розсадником шкідників і хвороб культурних рослин. Отже боротьбу з ними потрібно потрібно вести  постійно і всіма можливими заходами.

Одним знайефективнішніх заходів є хімічний –знищення бур'янів гербіцидами.

Найбільш шкодочинним бур'янами являються багаторічні бур'яни. До них відносяться пирій повзучий , види будяків і осотів, шавель кінський, мати й мачуха,берізка польова і інші.

Ці бур”яни розмножуються , як насінням так кореневищами та кореневими паростками. Їх необхідно знищити до посіву всіх с\г культур з осені тобто в даний час.

Зібрані озимі і ярі зернові. На стерні  видно  добре спектр бур'янів,які відросли і якщо є вище вище названі необхідно обприскати поля гербіцидами суцільної дії с діючою речовиною – гліфосат.

Норма витрати препарату на гектар залежить від  виду бур'янів. Якщо це пирій 3-4 л\га , будяки , осоти 4-5 л\га, кінський щавель, мати й мачуха,  берізка польова,хрін-5л\га+д.р.дикамба. Механічні роботи: оранку, дискування проводити не раніше , як через 20-30 днів після внесення гербіциду, даючи можливість знищити не тільки надземну частину,а і кореневу систему, що є основною метою при знищенні багаторічних бур'янів.

При внесенні пестицидів дотримуйтесь правил техніки безпеки та особистої гігієни.

Провідний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області

Переглядів 3889