Версія для друку
Середа, 23 вересня 2020 16:30

Аудит земель сільськогосподарського призначення обговорили на Волині

Питання проведення аудиту земель сільськогосподарського призначення у Волинській області за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка обговорили сьогодні, 23 вересня 2020 року. Робоча нарада  відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Троханенка у режимі відеоселектору із головами райдержадміністрацій.

«Термін проведення аудиту земель продовжено до 15 жовтня 2020 року для того, щоб ті, хто не допрацював, мали можливість провести усі необхідні процедури. Нагадаю, основне завдання аудиту – детінізація земель, тому що якщо все буде оформлено відповідно до норм чинного законодавства – будуть збільшенні надходження до бюджетів», - переконаний Олександр Троханенко. 

За словами начальника управління агропромислового розвитку Юрія Горбенка, згідно результатів опрацювання наданих відомостей з районів, на сьогодні аудит земель проведено на 69,4%. Інвентаризацію земель виконано на 100% лише у Володимир-Волинському, Горохівському, Ковельському, Локачинському, Рожищенському та Турійському районах. Іншим районам потрібно ще працювати.

«Ми маємо зрозуміти одне - робота не завершена. У нас ще багато питань, які потрібно вирішити. До прикладу, відсутні проекти організації території земельних часток (паїв) у окремих районах. Також необхідно роз’яснювати громадянам інформацію щодо належного оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки та допомогти у їх оформленні», - наголосив Юрій Горбенко. 

За даними сайту Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, площа земель сільськогосподарського призначення станом на 01.01.2016  - 1046,7 тис. га, за даними аудиту земель – 1017,4 тис. га, за даними Держгеокадастру України1008,5 тис. га.

Загальна площа земель на Волині, де проведено аудит - 736,7 тис. га землі або 72 % від усього обсягу. Таким чином, з них найбільше землі перебуває у приватній власності – 479, 7 тис. га або 65%. У комунальній власності – 145,5 тис. га або 20%, а у державній власності – 111, 5 тис. га або 15%.  

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 3834

Галерея зображень