Версія для друку
Середа, 03 лютого 2021 14:17

Юрій Погуляйко: Глава держави дав зрозуміти чітку позицію України щодо захисту вітчизняного інформаційного простору від проросійської пропаганди

Сьогодні у ЗМІ активно обговорюється рішення, яке прийняв Президент України Володимир Зеленський щодо введення санкцій, які стосуються  громадянина України Тараса Козака та діяльності юридичних осіб, пов’язаних з ним. Під санкції потрапили, зокрема, й телеорганізації «112 Україна», NewsOne, ZIK, власником яких він є. Відсьогодні ретрансляція цих телеканалів заблокована на 5 років.

Як зазначив голова ОДА Юрій Погуляйко на своїй сторінці у Фейсбуці, він повністю підтримує таке рішення, бо інформаційна підтримка російської агресії проти України на цих каналах була очевидною. Тому не можна говорити про якийсь наступ на свободу слова.

«Підписавши Указ № 43/2021, яким уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», Глава держави дав зрозуміти чітку позицію України щодо захисту вітчизняного інформаційного простору від проросійської пропаганди.

Таке рішення свідчить про політичну волю, принципову державницьку позицію та патріотизм Президента України.

Сподіваюся, що ворог нашої держави зрозуміє – влада України буде і надалі відстоювати національні інтереси, захищати державні кордони та відстоювати законні інтереси громадян. І дії усіх, хто буде сіяти ворожнечу в державі, окремі громадяни це чи певні юридичні особи, будуть суворо припинятися», - вважає голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4442