Версія для друку
Вівторок, 09 лютого 2021 17:27

Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води: основні аспекти

Про основні аспекти, прописані у Меморандумі про взаєморозуміння  щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води йшлося сьогодні, 9 лютого 2021 року, під час брифінгу за участі заступника голови ОДА Ігоря Чуліпи.

Зокрема, сьогодні 9 лютого підписано Меморандум про взаєморозуміння  щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Його підписали Кабінет Міністрів України, НКРЕ КП, «Нафтогаз» та мери міст.

Як повідомив Ігор Чуліпа, підписання Меморандуму забезпечить стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного.

Головними домовленостями є:

- До кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення у свої домівки.

- Вартість послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води у багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону 2020-2021 років не зміниться.

- Підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домівки українців упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років.

- Для підприємств теплопостачання передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

- Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування.

- НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозицій для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4276