Версія для друку
Четвер, 11 лютого 2021 15:24

Звернення голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка у зв’язку з погіршенням погодних умов

Шановні волиняни! 

За повідомленням Українського гідрометеорологічного центру, у період 11-12 лютого 2021 року на Україну насувається черговий циклон з Балкан, який принесе погіршення погодних умов, у тому числі на територію західних та північних областей. Наразі ми вже на Волині спостерігаємо збільшення снігових опадів. Погода ускладниться, адже нас чекають чергові снігові замети, хутровини, ожеледиця та зниження температури повітря. 

У зв’язку з цим звертаюсь до вас з проханням, по можливості, залишатися у своїх домівках та обмежити виїзд власних автомобілів. Завдяки зменшенню руху на дорогах області комунальні служби зможуть максимально швидко очистити автошляхи від снігу. 

Особливо пильними закликаю бути водіїв, адже через значні снігові опади буде погіршення видимості на дорогах до 500-1000 м. Не перевищуйте швидкості, обирайте швидкісний режим, який забезпечував би своєчасне гальмування, збільшуйте дистанцію між автомашинами, дотримуйтесь інших правил дорожнього руху. 

За несприятливих погодних умов, які утримаються найближчі кілька днів, особливої уваги потребують літні люди, діти, хворі та вагітні. Залишайтеся по можливості вдома. Будьте уважними та обережними на вулиці, якщо виникла потреба покинути домівку, особливу пильність проявляйте при перетині дороги.  

Хочу наголосити, що ситуація в області знаходиться під контролем, усі соціальні структури продовжують працювати, комунальні служби, підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій та патрульної поліції працюють в посиленому режимі. 

Нагадую, що на території області функціонує 41 стаціонарний пункт обігріву, де за потреби можна перечекати негоду, зігрітися і випити теплого чаю. 

Аби об’єднати усі зусилля для боротьби з негодою та не допустити колапсу на автошляхах області, збираю Волинську регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Будьмо відповідальні. Бережімо власне життя та здоров’я.

З повагою голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 4578