Версія для друку
П'ятниця, 09 липня 2021 10:46

Денис Шмигаль: Україна націлена на продовження активної співпраці з ЄС в питанні «промислового безвізу»

   
   

Основним завданням України в напрямі економічної інтеграції з Європейським Союзом є поступова інтеграція до Внутрішнього ринку ЄС. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Четвертій Конференції з питань реформ в Україні, що 7-8 липня відбувається у Вільнюсі (Литовська Республіка).

«Прогрес України в імплементації Угоди про асоціацію сьогодні актуалізував питання оновлення окремих її параметрів. З метою подальшої лібералізації торговельних відносин Україна та ЄС розпочали процес переговорів щодо оновлення частини Угоди, передусім у межах Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду підкреслив, що Україна націлена на продовження активної співпраці з ЄС в питанні «промислового безвізу»: «Ми стали на крок ближчими до цієї мети. Ми отримали перший звіт експертів місії ЄС з високою позитивною оцінкою щодо відповідності нашої нормативно-законодавчої бази законодавству ЄС», — сказав він.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час свого виступу відзначила, що Україна має найбільш амбітну Угоду про асоціацію з ЄС.

«Для її впровадження потрібно докласти зусиль, оскільки це забезпечить процвітання України й тісніші зв’язки з Європою. Це також відкриває шлях до того, щоб Україна одного дня, який не за горами, таки стала членом ЄС. Я дуже хочу побачити цей день — це те, що обрали для себе українці, і це те, чого вони заслуговують», — зазначила Інгріда Шимоніте.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також підкреслив, що Європейський Союз є головним торговельним партнером України. За результатами 2020 року питома вага торгівлі товарами та послугами з ЄС склала 40,7% від загального обсягу торгівлі України.

Переглядів 5272