Версія для друку
П'ятниця, 17 вересня 2021 15:15

Субсидії на опалювальний сезон для волинян

15 вересня 2021 року під час брифінгу в облдержадміністрації говорили про тарифи та опалювальний сезон та що чекати волинянам в умовах чергового зростання ціни на газ.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олег Токарев підтвердив, що ціна газу у Європі рекордно зростає – вище 800 доларів за 1000 кубометрів.

Відповідно ростуть видатки на газ в Україні, що спричиняє резонне занепокоєння населення, і волинян, зокрема. Однак, для українців газ забезпечується за значно нижчою ціною.

«Завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського по встановленню річних тарифних пропозицій, кожен українець може отримувати газ за ціною, яка значно нижча за ті, що ми бачимо у новинах про ситуацію на європейському ринку газу», – інформує Олег Токарев.

Як для побутових споживачів, так і для виробників тепла і гарячої води, на сьогодні є доступні умови для отримання газу від «Нафтогаз України». До прикладу, для побутових споживачів діє річна пропозиція ціни газу 7,96 коп. за кубометр.

«Так, вартість зросла у порівнянні з минулими тарифами, однак, без цієї пропозиції ціна на сьогодні вже б сягала 18-20 грн за куб, – пояснює начальник управління ЖКГ. – Для підприємств теплокомуненерго Нафтогаз пропонує трирічні контракти за ціною 7,42 коп. за кубометр на перший рік».

Важливим кроком підтримки від держави став Закон України № 1639-ІХ, який покликаний врегулювати кризові явища та забезпечити фінансову стабільність на ринку природного газу.

Також, як наголосив Олег Токарєв, станом на 1 вересня рівень наповнення українських підземних газосховищ перетнув позначку у 18 млрд кубометрів, що вище за середнє значення минулих років. Відтак, цього буде достатньо, аби забезпечити стабільне проходження опалювального сезону.

Крім того, у цьому році передбачено збільшення видатків на виплати субсидій громадянам, що потребують соціальної підтримки.

«Що стосується технічної підготовки до опалювального сезону – на разі підготовлено вже понад 80% будинків. Усі об’єкти теплопостачання на Волині відповідають рекомендованим показникам», – підсумував Олег Токарев.

Переглядів 4460