Версія для друку
Вівторок, 05 жовтня 2021 15:02

Подяка усім, хто долучився до проведення навчань тероборони

Шановні мешканці Володимир-Волинського району! Протягом 10 днів на теренах наших сіл та міст тривали інтенсивні навчання військовозобов’язаних громадян з усіх одинадцяти громад району. В ході цих тренувальних зборів сформувалась основа для подальшої розбудови системи територіальної оборони нашого краю – 350 резервістів отримали неоціненні знання і досвід, який, у разі реальної загрози, зможуть застосувати, захищаючи свій дім, свій населений пункт.

Цієї надважливої для Волині, та й усієї України структури не було б, якби не спільна злагоджена організаційна праця багатьох людей. Насамперед висловлюю щиру вдячність головам та депутатським корпусам громад району, які висловили свою патріотичну життєву позицію виділенням з місцевих бюджетів коштів, необхідних для організації побуту і навчання резервістів. Особливі слова подяки Оваднівському сільському голові Сергію Панасевичу, а також директорові Оваднівського професійного ліцею Володимиру Пашку за всебічне сприяння щодо розташування тербатальйону та організації його життєдіяльності протягом всього періоду навчань.

До підготовки та проведення зборових заходів ресурсно, технічно, матеріально та практично долучились військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Кулик і начальник районного ТЦК та СП Руслан Яцій, особовий склад 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, керівництво та працівники Держлісмисгоспу, Володимир-Волинської птахофабрики, підприємці Сергій Ковальчук, Віталій Ярема. Громадський порядок та охорону здоров’я забезпечували представники поліції, рятувальники, медики району.

Величезних зусиль до забезпечення організаційних моментів протягом кількох тижнів докладали особисто командир батальйону тероборони Олег Матвійчук та начальник штабу батальйону ТрО Андрій Сілецький, координували усі підготовчі заходи перший заступник голови РДА Віктор Сапожніков та головний спеціаліст сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Андрій Томчук. В ролі інструктора для військовозобов’язаних виступив заступник голови районної ради Андрій Оніщук.

Окремо хочеться подякувати громадянам, які зголосились на навчальні збори: ваш патріотизм і мужність, активна громадянська позиція викликають повагу й пошану!

Тож іще раз висловлюємо усім причетним до організації та проведення цього масштабного заходу щиросердну подяку. Нехай затрачені сили повернуться сторицею, а над нашими головами завжди буде чисте і мирне небо! Слава Україні!

Голова райдержадміністрації Юрій ЛОБАЧ

Голова районної ради Віктор ХИЦЬ

Переглядів 4809