Версія для друку
Понеділок, 01 листопада 2021 16:21

Рекордні врожаї зібрали у районі: підсумки сільськогосподарського року

1 листопада на нараді у голови райдержадміністрації Юрія Лобача про завершення осінньо-польових робіт у районі прозвітувала начальниця управління регіонального розвитку РДА Світлана Мазурок. Вона зазначила, що аграрний сектор у 2021 році відзначився високими врожаями, сприятливі погодно-кліматичні умови та своєчасні дії керівників сільськогосподарських підприємств дали видимий результат. За рахунок власних і кредитних ресурсів сільгоспвиробники придбали 39 одиниць спецтехніки на загальну суму 97,6 мільйона гривень.

Зернових та зернобобових культур зібрано 257Ю 7 тисячі тонн, що на 4, 3 тисячі тонн більше, ніж торік. Зокрема, намолочено 181,6 тонни озимої пшениці, 12,6 тонни ячменю. Урожайність цих культур в загальному склала 59,9 ц/га проти торішніх 56,3 ц/га, врожаї кукурудзи становили 30 ц/га, сої – 26 ц/га.  Валовий збір буряків цьогоріч склав 185 тисяч тонн при середній урожайності 589 ц/га. Господарства району нині завершують жнива збором кукурудзи на зерно, врожайність якої перевищує 100центнерів з гектара.

Досягнути високих результатів вдалось завдяки постійному оновленню насіннєвого матеріалу сортами іноземної селекції, поліпшенню родючості грунтів та впровадженню наукових сівозмін. Під майбутній урожай господарствами всіх фори власності посіяно озимих на зерно та зелений корм на площах 38 тисяч гектарів, оранка на зяб проведена на площах у 15,5 тисяч га.

Переглядів 3550

Галерея зображень