Версія для друку
П'ятниця, 19 листопада 2021 16:21

Володимирчан керівник з Мінцифри консультував

19 листопада у Володимирі-Волинському перебував з візитом керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, який  відвідав пункт Команди підтримки Дії, що вже два тижні функціонує у центрі масової вакцинації населення. Окрім зустрічі з керівництвом міста і району та спілкування з журналістами високопосадовець особисто надав громадянам допомогу: встановив застосунок Дія та показав, як у ньому згенерувати СOVID-сертифікат.

Під час візиту Мстислав Банік разом із заступницею голови ОДА Вікторією Левчук, головою РДА Юрієм Лобачем, головою райради Віктором Хицем та міським головою Ігорем Пальонкою ознайомилися із роботою центру вакцинації, де їм розповіли про те, як відбувається прийом пацієнтів, проводяться щеплення та вноситься інформація в систему е-Здоров’я. Потому вони виступили перед представниками місцевих і регіональних ЗМІ та відповіли на запитання журналістів.

Зокрема, Мстислав Банік зазначив, що надзвичайно важливим є те, що районній та міській владі вдалось створити і забезпечити роботу тієї точки, до якої можуть звернутись усі охочі скористатись застосунком Дія: тут не просто підкажуть, проконсультують, а й нададуть практичну допомогу.

Міський голова Ігор Пальонка наголосив, що застосунок таки дійсно потрібний, оскільки люди масово користуються телефонами. «Нещодавно я повернувся з-за кордону, де в Дубаї на міжнародній виставці технологічних досягнень Україна представляла саме Дію – прогресивну і корисну розробку. З переходом у червону зону епіднебезпеки мешканці громади масово пішли на вакцинацію, а використання цього застосунка, який оперативно підтягує інформацію про щеплення значно спрощує користувачам отримання і використання сертифіката не лише в межах України, а й за кордоном», - сказав очільник громади.

«Наш інформаційний центр недарма діє в центрі вакцинації: працівник райдержадміністрації спільно з медиками працює над тим, аби зменшити черги до лікарів та люди могли самостійно згенерувати сертифікат у своєму телефоні. У багатьох, хто звертається за консультацією, цей застосунок ще не встановлений. Тож наш консультант допомагає його встановити та підтягнути у нього сертифікат про вакцинацію. Це ті кроки, які ми робимо заради безпеки і полегшення життя людей в рамках нашої спільної боротьби з пандемією», - зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Юрій Лобач.

А очільник райради Віктор Хиць висловив упевненість, що всі недуги минуть, а от напрацьована модель цифрових послуг залишиться і працюватиме на всі 100%. «Вчора мав нагоду зустрітись з людиною, яка приїхала з Ізраїля. Розмовляли і про вакцинацію та сертифікати в тому числі. Вона зазначила, що Україна стоїть на високому рівні в цьому плані і рухається у правильному напрямку. Користуючись нагодою, закликаю всіх вакцинуватись. У районній раді вакциновані всі на 100%, бо ми переконані: вакцинація рятує життя!», - наголосив у своєму виступі Віктор Хиць.

По тому керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації відповів на запитання журналістів. Зокрема, розповів, що у грудні Мінцифри впровадить у Дії ще одну важливу послугу – зміну місця реєстрації (проживання), пояснив, чому свідоцтва про народження дитини через неможливість оцифрувати певні машинописні знаки не підтягуються в дію. А заступниця голови ОДА Вікторія Левчук наголосила та попросила представників ЗМІ донести до громадян інформацію про те, що Дія працює навіть за відсутності в людини закордонного біометричного паспорта чи ID-картки. Загалом, усі представники влади щиро подякували журналістській спільноті за активну громадянські позицію та широке висвітлення питань цифрової освіти громадян.

А найцікавішим моментом було те, що Мстислав Банік особисто включився в процес консультування громадян: чітко наперед проговорював алгоритм дій, завдяки чому люди оперативно встановлювали застосунок Дія, знаходили у ньому документи, реєстрували свої дані, генерували сертифікати.

Переглядів 4415

Галерея зображень