08 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Юстиція>Управління юстиції інформує>ІНФОРМАЦІЯ ГОРОХІВСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ З ПИТАНЬ ПРАВОВОЇ РОБОТИ У І ПІВРІЧЧІ 2013 РОКУ
    Середа, 22 січня 2014 15:59

    ІНФОРМАЦІЯ ГОРОХІВСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ З ПИТАНЬ ПРАВОВОЇ РОБОТИ У І ПІВРІЧЧІ 2013 РОКУ

    Горохівським районним управлінням юстиції, відповідно до основних завдань викладених у Положенні про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23 червня 2011 року № 1707/5, проаналізовано та узагальнено інформаційні матеріали щодо діяльності з методичного керівництва правовою роботою в територіальних органах міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністраціях, а також на державних підприємствах, в установах, організаціях (далі – суб'єкти правової роботи) за І перше півріччя 2013 року.

    Діяльність управління юстиції спрямовувалась на удосконалення правової роботи в суб'єктах правової роботи, підвищення професійного рівня працівників їх юридичних служб, підготовку рекомендацій щодо вдосконалення правової роботи та з актуальних питань чинного законодавства.

    Реалізуючи свої повноваження, управління юстиції упродовж І півріччя 2013 року здійснило 7 перевірок стану правової роботи, за результатами яких виявлено 12 порушень.

    За окреслений період управлінням юстиції було проведено 3 контрольних перевірки. Під час яких особлива увага зверталась на реалізацію наданих за результатами попередніх перевірок рекомендацій щодо удосконалення правової роботи. Контрольні перевірки проводилися в суб'єктах правової роботи у разі виявлення попередньою перевіркою значної кількості недоліків у правовій роботі та порушень законодавства, усунення яких може викликати сумніви, а також у разі відсутності повідомлення щодо вжиття заходів з виконання рекомендацій у встановлений термін.

    Крім того, управлінням юстиції разом з спеціалістом відділу юридичного забезпечення апарату райдержадміністрації проведено 5 спільних перевірок. За результатами перевірок управлінням юстиції підготовлено та надіслано 7 письмових рекомендацій щодо вжиття відповідних заходів стосовно усунення виявлених недоліків і вдосконалення правової роботи, отримано 5 повідомлень про їх виконання.

    Управлінням юстиції проводиться аналіз отриманих повідомлень про виконання рекомендацій, зокрема перевіряється достовірність усунення порушень та недоліків, вжиття заходів щодо недопущення їх у майбутньому. За наслідками здійснених перевірок управління юстиції постійно подає інформацію про стан правової роботи місцевій державній адміністрації. Протягом І півріччя 2013 року надіслано 2 інформаційних матеріали за наслідками перевірок з пропозиціями щодо удосконалення правової роботи та забезпечення дотримання чинного законодавства суб'єктами правової роботи.

    Відповідно до підпункту 4.7 пункту 4 Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції, а також пункту 1.2 Порядку проведення органами юстиції перевірок стану правової роботи та систематизації законодавства, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18 січня 2012 року № 91/5, управлінням юстиції складено перелік об'єктів перевірок стану правової роботи.

    Управлінням юстиції впродовж звітного періоду проводились 4 оперативних наради, на яких розглядались питання правової роботи в місцевих органах виконавчої влади, на державних підприємствах, в установах та організаціях, якість і терміни виконання запланованих заходів.

    З метою поліпшення стану правової роботи управлінням юстиції протягом І півріччя 2013 року підготовлено 12 методичних рекомендацій з питань правової роботи та діяльності юридичної служби, зокрема з питань загальної характеристики деяких положень трудового законодавства, щодо порядку проведення стажувань з питань організації правової роботи працівників юридичних служб (юрисконсультів) місцевих органів виконавчої влади, державних підприємств, установ, організацій, тощо.

    Під час підготовки методичних рекомендацій фахівцями управління юстиції враховано недоліки, виявлені під час перевірок стану правової роботи, а також зміни у законодавстві та питання, що порушувались під час проведення семінарських занять.

    З метою надання методичної допомоги юрисконсультам суб'єктів правової роботи районне управління забезпечене нормативно – правовими актами, методичними матеріалами, добірками зразків документів, юридичною літературою, періодичними виданнями юридичної спрямованості, що за необхідністю використовуються працівниками юридичних служб у їх практичній діяльності.

    Надалі залишаються актуальними питання підвищення професійного рівня фахівців юридичних служб суб'єктів правової роботи, у зв'язку з чим працівниками управління юстиції вживаються відповідні заходи.

    У звітному періоді в управління юстиції пройшли стажування 2 юрисконсультів.

    Результативною формою підвищення кваліфікації є проведення семінарів для працівників структурних підрозділів та працівників юридичних служб суб'єктів правової роботи.

    За І півріччя 2013 року для юрисконсультів проведено 6 постійно діючих семінарів.

    Управлінням юстиції здійснюється робота щодо вивчення структури та чисельності юридичних служб суб'єктів правової роботи. Спеціалістами управління юстиції визначається перспективна потреба в юридичних кадрах суб'єктів правової роботи, здійснюється облік вакансій, надається допомога в кадровому забезпечення суб'єктів правової роботи.

    Головний спеціаліст Горохівського районного управління юстиції З.В. Азаріна 10.07.2013

    Переглядів 444
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua