26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Реформи в Україні>Пенсійна реформа>Пенсії за особливі заслуги перед Україною Верховна рада України 04.04.2013 р. ухвалила Закон „Про внесення зміни до ст. 1 Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” щодо призначення пенсії батькам, які виховали п’ятеро і більше дітей”, який набрав чинності з 01.01.2014 р.
    Середа, 29 січня 2014 10:40

    Пенсії за особливі заслуги перед Україною Верховна рада України 04.04.2013 р. ухвалила Закон „Про внесення зміни до ст. 1 Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” щодо призначення пенсії батькам, які виховали п’ятеро і більше дітей”, який набрав чинності з 01.01.2014 р.

    Отже, з 1 січня 2014 р. згідно з п. 8 ст.1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (далі – Закон) пенсії за особливі за­слуги перед Україною призначають­ся матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шес­тирічного віку. Якщо в разі смерті ма­тері або позбавлення и батьківських прав виховував дітей до такого віку батько, право на пенсію за особливі заслуги надається батьку. При цьому враховуються діти, всиновлені в установленому порядку.

    Слід нагадати, що згідно із Зако­ном пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються громадя­нам України, що мають значні заслу­ги у сфері державної, громадської або господарської діяльності, досяг­нення в галузі науки, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, тощо.

    Категорії громадян, які мають пра­во на встановлення пенсії за особли­ві заслуги перед Україною, визначені ст. 1 Закону.

    Пенсія за особливі заслуги вста­новлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом, у розмірах прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність, незалежно від розміру пенсій. Розмір надбавки визначається відповідними комісіями залежно від заслуг особи.

    Якщо особа одночасно має право на надбавки, зазначені в кількох пунктах ст. 1 Закону, призначається та надбавка, яка є більшою, в максимальному розмірі.

    У разі збільшення розміру про­житкового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність, органи, що виплачують пенсії  провадять перерахунок надбавки виходячи із цього прожиткового мінімуму, з урахуванням установлено­го відповідними комісіями відсотка надбавки.

    Перерахунок провадиться з дати, з якої встановлено новий розмір про­житкового мінімуму.

    З 1 грудня 2013 р. у зв'язку зі збіль­шенням розміру прожиткового міні­муму для осіб, які втратили праце­здатність, було проведено перераху­нок пенсій за особливі заслуги перед Україною виходячи з прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб – 949 грн.

    Переглядів 1529
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua