26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Зайнятість населення>Діяльність служби зайнятості
    Четвер, 13 лютого 2014 11:26

    Діяльність служби зайнятості

    images
    ОСББ : переваги, перспективи та проблеми

    24 жовтня 2013 року у Горохівському районному центрі зайнятості проведено бліц-навчання голів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

    Серед запрошених - 5 голів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, райдержадмііністрації , міської ради, податкової служби, пенсійного фонду та інспекції з питань праці.

    Начальник відділу розвитку інфраструктури житлово-комунального господарства Горохівської райдержадміністрації Василь Басюк ознайомив присутніх з методами реформування житлового фонду, наголосивши, що створення ОСББ – це альтернатива надання житлово-комунальних послуг на більш якісному рівні. Є можливість скористатись фінансовою підтримкою в рамках обласної Програми сприяння діяльності об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2013-2015 роки.

    Оскільки керівників ОСББ найбільш цікавили правові питання у площині земельних відносин, то Наталія Ковальчук – секретар Горохівської міської ради у своєму виступі підкреслила, що ОСББ - це єдиний законний метод для легалізації землі , що знаходиться в межах прибудинкової території , а також змога одержання права вибору підприємства, що забезпечує житлово-комунальні послуги членам таких об'єднань.

    Акцентовано увагу учасників заходу на окремих нормах чинного законодавства про зайнятість : оформлення трудових відносин із найманими працівниками, здобуття професії або підвищення професійного рівня за умови отримання ваучера для осіб старше 45 років, компенсації єдиного соціального внеску за працевлаштованих осіб з числа безробітних на нові робочі місця .

    «Кожній дитині потрібна родина»

    24 жовтня цього року у районному «Будинку дитячої творчості» на підтримку проголошених соціальних ініціатив Президента України відбулася зустріч керівництва району з дітьми з прийомних сімей та їх батьками за участю заступника голови районної державної адміністрації Валентина Бочковського, начальника у справах дітей РДА Тетяни Доманської, начальника відділу освіти Віктора Білика, працівників Горохівського районного центру зайнятості та спеціалістів відділу у справах дітей РДА.

    На зустріч були запрошені 10 дітей віком від 5-ти до 15-ти років та їх батьки з шести прийомних сімей.

    В той час, коли з батьками обговорювались проблемні питання, діти мали можливість насолоджуватись чаєм, солодощами та концертною програмою, яку для них підготували вихованці «Будинку дитячої творчості».

    У вступному слові Валентин Бочковський висловив подяку присутнім батькам за те, що вони створили родинне вогнище, де відігріваються дитячі душі. Створивши на базі своїх родин прийомні сім'ї   , вони взяли на виховання дітей, які з тих чи інших причин сьогодні позбавлені права виховуватися у біологічних сім'ях, а також наголосив на важливості ролі сім'ї у житті дитини, а тим більше   у житті дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування . Також Валентин Бочковський зазначив позитивний момент зростання кількості прийомних сімей у районі.

    Головний спеціаліст Горохівського районного центру зайнятості Алла Шевчук ознайомила дітей старшого шкільного віку та їх батьків з послугою навчання від служби зайнятості, з переліком професій та навчальних закладів, які здійснюють освіту та запросила старшокласників відвідати центр зайнятості у «День відкритих дверей» для спілкування з метою професійної самовизначеності, а при бажанні, для проведення професійних консультацій із застосуванням профдіагностичних методик.

    Тетяна Доманська, підсумовуючи захід, висловила вдячність всім присутнім батькам за те, що вони взяли на себе велику відповідальність, подарувавши дітям можливість відчути родинне тепло та сімейний затишок, що діти – найдорожче багатство кожної людини, в них – надія на щасливе майбутнє кожної сім'ї, всього українського роду і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того, щоб допомогти дитині, котра втратила родину.

    Наприкінці зустрічі кожна прийомна дитина отримала солодощі та подарунки від районної державної адміністрації та Горохівського районного центру зайнятості.

     

    Новий закон «Про зайнятість населення» надає додаткові можливості безробітним українцям

    Новоприйнятий Закон України "Про зайнятість населення" сприяє вирішенню основних проблем, зокрема, і підтримці людей зрілого віку, яким складно конкурувати на ринку праці.

    Для громадян віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, передбачено право до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Вибір професії (спеціальності) із затвердженого переліку, форми та місця навчання здійснюється особою.

    З 4 квітня 2013 року для зазначеної категорії громадян вступив в дію Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 . Цією ж постановою і визначений Перелік
    професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

    Для отримання ваучера особа подає територіальному органові заяву, а також надає паспорт, трудову книжку, документ про освіту та реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття), з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом.

    У разі коли трудова книжка зберігається у роботодавця, особа подає її копію, засвідчену роботодавцем.

    Рішення про видачу ваучера приймається не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання документів. Про прийняте рішення служба зайнятості інформує особу, що подала заяву, протягом трьох робочих днів з дня його прийняття. Для отримання ваучера особа звертається протягом п'яти робочих днів з дня надходження повідомлення до служби зайнятості.

    Зарахування особи на навчання на підставі ваучера здійснюється навчальними закладами відповідно до законодавства.

    На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.

    Навчання здійснюється професійно-технічними та вищими навчальними закладами, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на провадження діяльності з надання освітніх послуг, свідоцтво про атестацію або сертифікат про акредитацію за затвердженим постановою Переліком професій.

    Особа самостійно визначає професію (спеціальність), напрям підвищення кваліфікації з затвердженого Переліку, а також форму та місце навчання.

    Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу. На даний час вартість ваучера не може перевищувати 11470 гривень.

    У разі коли вартість навчання у навчальному закладі перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

    Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік.

    За більш детальною інформацією просимо звертатися до Горохівського районного центру зайнятості, що знаходиться на вулиці Шевченка,46, та за телефонами: 2-29-20, 2-13-01, 2-11-73.

    Головний спеціаліст – юрисконсульт Горохівського РЦЗ Роман Мужик

     

    Життя прихильне до того, хто не боїться кинути йому виклик.

    «Здавалося б, все в житті склалося: сім'я, дві дорослі доньки, кожен день приносить свої клопоти і турботи, що не дають занудьгувати…Але все частіше мене навідувала думка про те, що чогось не вистачає, що хотілося б реалізувати себе і в професійній діяльності. Тим більше, що енергії вистачає і є завзяття»,- ділиться думками молодий підприємець Мілана Нікіфорова.

    Такі роздуми рік тому назад привели мене в Горохівський центр зайнятості, куди я в першу чергу вирішила звернутися за допомогою в пошуку роботи. Чи то так мало статись, чи то, як кажуть, опинилася в потрібному місці в потрібний час, але після заняття на одному з семінарів «Як розпочати свій бізнес», я отримала багато корисної інформації і дізналася про можливість отримати одноразову допомогу на організацію підприємницької діяльності. Це стало для мене серйозним поштовхом, а заодно і шансом реалізувати свою мрію юності – започаткувати свою власну справу, стати майстром манікюру, тим паче, що хист до такого мистецтва я мала змолоду, а згодом деякий час довелось попрацювати в салоні «Діва». Але, як говориться, удосконалення майстерності не має меж. Тож, по-троху почала вимальовувати свій бізнес-план, зважувати всі «за» і «проти». Зізнаюсь, що були також певні сумніви і переживання, в тому числі і вікові перестороги… Але, з іншої сторони, розуміла, що це шанс і за нього потрібно триматись.

    Через деякий час я закінчила навчання з курсу для молодих підприємців від центру зайнятості.

    І на сьогодні я можу впевнено сказати, що прийняла правильне рішення, бо на даний час маю не лише роботу, а свою улюблену справу, яка є для мене і хобі, і приносить велике моральне задоволення, бо я надзвичайно люблю те, що роблю. Звичайно, що є деякі і труднощі, бо мій невеликий манікюрний кабінет, довелось відремонтовувати практично з нуля, є ще багато планів та задумів, які потребують грошових затрат, але я переконана, що якщо любити свою справу, то всі клопоти стають приємними і робота не виснажує, а навпаки, додає нових сил, ідей та енергії.

    Тому я вдячна спеціалістам Горохівського центру зайнятості за підтримку, за мій «старт», за допомогу в організації навчання, а також бажаю всім, хто на сьогодні опинився в ситуації безробіття, бути оптимістами, мислити позитивно, визначити мету і використовувати для її здійснення всі шанси і можливості.

     

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    ПОСТАНОВА

    від 15 квітня 2013 р. № 347

    Київ

     

    Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України “Про зайнятість населення”

    Відповідно до статті 26 та частини другої статті 27 Закону України “Про зайнятість населення” Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Затвердити такі, що додаються:

    Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування; перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва.

    2. Пенсійному фонду України привести у місячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

    3. Визнати такими, що втратили чинність:

    постанову Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 р. № 223 “Деякі питання надання роботодавцям дотації для забезпечення молоді першим робочим місцем” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 23, ст. 697);

    постанову Кабінету Міністрів України від 14 липня 2010 р. № 577 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 р. № 223” (Офіційний вісник України, 2010 р., № 53, ст. 1772);

    пункт 47 змін, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 р. № 35 “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 7, ст. 249).

    Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ

    Інд. 26

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів України

    від 15 квітня 2013 р. № 347

    ПОРЯДОК

    компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

      1. Цей Порядок визначає механізм виплати компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, на нові робочі місця.

    2. У цьому Порядку термін “компенсація” означає відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого відповідно до частини п'ятої статті 8 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” єдиного внеску, сплаченого за працевлаштованого за направленням територіального органу Державної служби зайнятості (далі - територіальний орган) на нове робоче місце зареєстрованого безробітного за місяць, за який такий внесок сплачений.

    Терміни “зареєстрований безробітний”, “нове робоче місце”, “молодь”, “перше робоче місце”, “роботодавець”, “суб'єкти малого підприємництва” вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про зайнятість населення”, “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні” та Господарському кодексі України.

    3. Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце строком не менше ніж на два роки за направленням територіального органу зареєстрованих безробітних з таких категорій громадян:

    1) діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

    2) особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

    3) молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

    4) особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” залишилося 10 і менше років;

    5) інваліди, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”;

    6) один з батьків або особа, яка їх замінює, і:

    має на утриманні дітей віком до шести років;

    виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

    утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності).

    4. Право на компенсацію має роботодавець, який є суб'єктом малого підприємництва та який працевлаштовує зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням територіального органу.

    5. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

    6. Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець:

    має заборгованість із сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

    визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

    7. У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) та Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації або на його робоче місце за направленням територіального органу працевлаштовується інший зареєстрований безробітний з числа громадян, визначених пунктами 3 і 4 цього Порядку. Тривалість виплати компенсації та строк працевлаштування обчислюються сумарно.

    Роботодавець інформує протягом п'яти робочих днів територіальний орган про звільнення працівника.

    У разі досягнення працівником, за якого виплачувалася компенсація, пенсійного віку та призначення пенсії відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугою років, встановлення йому інвалідності або зняття інвалідності та продовження ним роботи виплата компенсації продовжується до закінчення встановленого строку отримання компенсації.

    8. Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного на нове робоче місце, для отримання компенсації подає протягом двох місяців з дня працевлаштування територіальному органу заяву довільної форми, до якої додає довідку за формою згідно з додатком.

    На підставі наданої роботодавцем заяви та довідки, персональних даних про особу, якими володіє територіальний орган, та за даними Пенсійного фонду України, в тому числі щодо працевлаштування особи на нове робоче місце, відсутності у такого роботодавця заборгованості із сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, а також даних державного реєстратора щодо порушеної справи про банкрутство та визнання роботодавця банкрутом, територіальний орган приймає протягом п'яти робочих днів рішення про виплату компенсації роботодавцю.

    9. Територіальний орган перераховує до 30 числа наступного за звітним місяця кошти на рахунок роботодавця.

    Розмір компенсації розраховується на підставі даних Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування за такою формулою:

    де Рв - сума єдиного внеску, що підлягає компенсації;

    ЗП - заробітна плата працівника, з якої сплачено єдиний внесок;

    Рєв - відсоток єдиного внеску відповідно до класів професійного ризику виробництва.

    Якщо працівник працював у роботодавця повний місяць, а виплата компенсації здійснюється за неповний місяць, розмір компенсації за такий період обчислюється пропорційно шляхом ділення заробітної плати особи за місяць на кількість робочих днів місяця та множення на кількість робочих днів, за які надається компенсація.

    10. У разі зміни місцезнаходження роботодавця - юридичної особи або місця проживання роботодавця - фізичної особи - підприємця компенсацію виплачує територіальний орган, який її розпочав.

    11. У разі працевлаштування осіб, зазначених у пунктах 3 і 4 цього Порядку (крім інвалідів, яким відповідно до законодавства допомога по безробіттю не призначається), компенсація роботодавцю виплачується за рахунок коштів, передбачених на зазначену мету у бюджеті Фонду.

    12. У разі працевлаштування зареєстрованого безробітного інваліда, якому відповідно до законодавства допомога по безробіттю не призначається, компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

    Територіальний орган формує щомісяця на підставі даних Пенсійного фонду України відомість про виплату компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів у порядку та за формою, затвердженою Мінсоцполітики, і передає до 15 числа наступного за звітним місяця зазначену відомість територіальному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів.

    13. Для планування видатків Фондом соціального захисту інвалідів територіальні органи подають щороку до 1 червня та 1 листопада року , що передує плановому , територіальним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів прогнозні показники щодо чисельності осіб , у разі працевлаштування яких буде виплачуватися компенсація , та суми компенсації .

    14. У разі звільнення працівника , за якого виплачувалася компенсація , з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду або Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації або на його робоче місце за направленням територіального органу у межах дворічного строку працевлаштовується інший безробітний .

    15. Роботодавець відповідає за достовірність даних , що стосуються підтвердження факту створення нових робочих місць та працевлаштування на них відповідних осіб , які є підставою для виплати компенсації .

    Додаток

    до Порядку

    ДОВІДКА

    ________________________________________________________________________________ _____________________

    ( найменування підприємства , установи , організації , прізвище , ім ' я та по батькові фізичної особи - підприємця )

    ____________________________________________________________________

    ( місцезнаходження роботодавця - юридичної особи або місце проживання роботодавця , що є фізичною особою - підприємцем )

    Суб'єкт малого підприємництва у

    визначенні статті 55

    Господарського кодексу України ________________________________

    (так/ні)

    Вид економічної діяльності ________________________________

    Нове робоче місце за професією (спеціальністю) ________________________________

    Працевлаштований зареєстрований безробітний ________________________________

    (прізвище, ім'я та по батькові)

    Дата працевлаштування ____ _________________ 20___ року

    Робоче місце створене шляхом:

    створення нового суб'єкта господарювання ________________________________

    (так/ні)

    ________________________________

    (реквізити документа)

    збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців ________________________________

    (так/ні)

    ________________________________

    (реквізити документа у разі наявності)

    модернізації або зміни технології виробництва, що потребують нових знань, навичок та вмінь працівника ________________________________ (так/ні)

    Реквізити рахунка роботодавця для перерахування компенсації

    У разі звільнення працівника або зміни зазначених даних зобов'язуюсь поінформувати територіальний орган Державної служби зайнятості письмово протягом п'яти робочих днів.

    Керівник __________________ ______________________

    (підпис)* (прізвище, ім'я та по батькові)

    ____ _________________ 20___ р.

    * Підпис скріплюється печаткою (за наявності)

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів України

    від 15 квітня 2013 р. № 347

    ПЕРЕЛІК

    пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва

    Найменування виду економічної діяльності

    Код згідно з КВЕД

    СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО,

    ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ТА

    РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО А

    Сільське господарство, мисливство та

    надання пов'язаних із ними послуг 01

    Вирощування однорічних і дворічних культур 01.1

    Вирощування зернових культур (крім рису) ,

    бобових культур і насіння олійних культур 01.11

    Вирощування овочів і баштанних культур,

    коренеплодів і бульбоплодів 01.13

    Вирощування багаторічних культур 01.2

    Вирощування винограду 01.21

    Вирощування ягід, горіхів, інших фруктів 01.25

    Тваринництво 01.4

    Розведення великої рогатої худоби молочних порід 01.41

    Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів 01.42

    Розведення коней та інших тварин родини конячих 01.43

    Розведення овець і кіз 01.45

    Розведення свиней 01.46

    Розведення свійської птиці 01.47

    Лісове господарство та лісозаготівлі 02

    Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві 02.1

    Лісозаготівлі 02.2

    Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 02.4

    Рибне господарство 03

    Рибальство 03.1

    Морське рибальство 03.11

    Прісноводне рибальство 03.12

    Рибництво (аквакультура) 03.2

    Морське рибництво (аквакультура) 03.21

    Прісноводне рибництво (аквакультура) 03.22

    ПЕРЕРОБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ C

    Виробництво харчових продуктів 10

    Виробництво м'яса та м'ясних продуктів 10.1

    Виробництво м'яса 10.11

    Виробництво м'яса свійської птиці 10.12

    Виробництво м'ясних продуктів 10.13

    Перероблення та консервування риби,

    ракоподібних і молюсків 10.2

    Перероблення та консервування риби,

    ракоподібних і молюсків 10.20

    Перероблення та консервування фруктів і овочів 10.3

    Виробництво фруктових і овочевих соків 10.32

    Інші види перероблення та консервування

    фруктів і овочів 10.39

    Виробництво олії та тваринних жирів 10.4

    Виробництво олії та тваринних жирів 10.41

    Виробництво молочних продуктів 10.5

    Перероблення молока, виробництво

    масла та сиру 10.51

    Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної

    промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів 10.6

    Виробництво продуктів

    борошномельно-круп'яної промисловості 10.61

    Виробництво крохмалів і

    крохмальних продуктів 10.62

    Виробництво хліба, хлібобулочних і

    борошняних виробів 10.7

    Виробництво хліба та хлібобулочних виробів;

    виробництво борошняних

    кондитерських виробів, тортів

    і тістечок нетривалого зберігання 10.71

    Виробництво сухарів і сухого печива;

    виробництво борошняних кондитерських

    виробів, тортів і тістечок

    тривалого зберігання 10.72

    Виробництво макаронних виробів і

    подібних борошняних виробів 10.73

    Виробництво інших харчових продуктів 10.8

    Виробництво цукру 10.81

    Виробництво какао, шоколаду та

    цукрових кондитерських виробів 10.82

    Виробництво готової їжі та страв 10.85

    Виробництво дитячого харчування

    та дієтичних харчових продуктів 10.86

    Виробництво готових кормів для тварин 10.9

    Виробництво готових кормів для тварин,

    що утримуються на фермах 10.91

    Виробництво готових кормів

    для домашніх тварин 10.92

    Виробництво напоїв 11

    Виробництво виноградних вин 11.02

    Виробництво безалкогольних напоїв;

    виробництво мінеральних вод та

    інших вод, розлитих у пляшки 11.07

    Виробництво хімічних речовин

    і хімічної продукції 20

    Виробництво пестицидів та іншої

    агрохімічної продукції 20.2

    Виробництво пестицидів та

    іншої агрохімічної продукції 20.20

    Виробництво основних фармацевтичних

    продуктів і фармацевтичних препаратів 21

    Виробництво основних фармацевтичних

    продуктів 21.1

    Виробництво основних фармацевтичних

    продуктів 21.10

    Виробництво фармацевтичних препаратів

    і матеріалів 21.2

    Виробництво фармацевтичних

    препаратів і матеріалів 21.20

    Виробництво електричного устатковання 27

    Виробництво батарей і акумуляторів 27.2

    Виробництво батарей і акумуляторів 27.20

    Виробництво машин і устатковання,

    не віднесено до інших угруповань 28

    Виробництво машин і устатковання для

    сільського та лісового господарства 28.3

    Виробництво машин і устатковання

    для сільського та лісового господарства 28.30

    ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, ГАЗУ,

    ПАРИ ТА КОНДИЦІЙОВАНОГО ПОВІТРЯ D

    Постачання електроенергії, газу,

    пари та кондиційованого повітря 35

    Постачання пари, гарячої води

    та кондиційованого повітря 35.3

    Постачання пари, гарячої води та

    кондиційованого повітря 35.30

    ВОДОПОСТАЧАННЯ; КАНАЛІЗАЦІЯ,

    ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ E

    Забір, очищення та постачання води 36

    Забір, очищення та постачання води 36.0

    Забір, очищення та постачання води 36.00

    Каналізація, відведення й очищення стічних вод 37

    Каналізація, відведення й очищення стічних вод 37.0

    Каналізація, відведення й очищення стічних вод 37.00

    Збирання, оброблення й видалення відходів;

    відновлення матеріалів 38

    Збирання відходів 38.1

    Збирання безпечних відходів 38.11

    Оброблення та видалення відходів 38.2

    Оброблення та видалення безпечних відходів 38.21

    Інша діяльність щодо поводження з відходами 39

    Інша діяльність щодо поводження з відходами 39.0

    Інша діяльність щодо поводження з відходами 39.00

    БУДІВНИЦТВО F

    Будівництво будівель 41

    Організація будівництва будівель 41.1

    Організація будівництва будівель 41.10

    Будівництво житлових і нежитлових будівель 41.2

    Будівництво житлових і нежитлових будівель 41.20

    Будівництво споруд 42

    Будівництво доріг і залізниць 42.1

    Будівництво доріг і автострад 42.11

    Будівництво мостів і тунелів 42.13

    Будівництво комунікацій 42.2

    Будівництво трубопроводів 42.21

    Будівництво споруд електропостачання

    та телекомунікацій 42.22

    Будівництво інших споруд 42.9

    Будівництво водних споруд 42.91

    Будівництво інших споруд,

    не віднесено до інших угруповань 42.99

    Спеціалізовані будівельні роботи 43

    Знесення та підготовчі роботи

    на будівельному майданчику 43.1

    Знесення 43.11

    Підготовчі роботи на

    будівельному майданчику 43.12

    Розвідувальне буріння 43.13

    Електромонтажні, водопровідні та

    інші будівельно-монтажні роботи 43.2

    Електромонтажні роботи 43.21

    Монтаж водопровідних мереж,

    систем опалення та кондиціонування 43.22

    Інші будівельно-монтажні роботи 43.29

    Роботи із завершення будівництва 43.3

    Штукатурні роботи 43.31

    Установлення столярних виробів 43.32

    Покриття підлоги й облицювання стін 43.33

    Малярні роботи та скління 43.34

    Інші роботи із завершення будівництва 43.39

    Інші спеціалізовані будівельні роботи 43.9

    Покрівельні роботи 43.91

    Інші спеціалізовані будівельні роботи,

    не віднесено до інших угруповань 43.99

    ОПТОВА ТА РОЗДРІБНА ТОРГІВЛЯ;

    РЕМОНТ АВТОТРАНСПОРТНИХ

    ЗАСОБІВ І МОТОЦИКЛІВ G

    Оптова та роздрібна торгівля

    автотранспортними засобами

    та мотоциклами, їх ремонт 45

    Технічне обслуговування та ремонт

    автотранспортних засобів 45.2

    Технічне обслуговування та ремонт

    автотранспортних засобів 45.20

    Торгівля деталями та приладдям для

    автотранспортних засобів 45.3

    Роздрібна торгівля деталями та

    приладдям для автотранспортних

    засобів 45.32

    Роздрібна торгівля, крім торгівлі

    автотранспортними засобами

    та мотоциклами 47

    Роздрібна торгівля продуктами харчування,

    напоями та тютюновими

    виробами в спеціалізованих магазинах 47.2

    Роздрібна торгівля фруктами

    й овочами в спеціалізованих

    магазинах 47.21

    Роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними

    продуктами в спеціалізованих

    магазинах 47.22

    Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними

    та молюсками в спеціалізованих магазинах 47.23

    Роздрібна торгівля хлібобулочними виробами,

    борошняними та цукровими

    кондитерськими виробами в

    спеціалізованих магазинах 47.24

    ТРАНСПОРТ, СКЛАДСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО,

    ПОШТОВА ТА КУР'ЄРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ H

    Інший пасажирський наземний транспорт 49.3

    Пасажирський наземний транспорт міського

    та приміського сполучення 49.31

    Інший пасажирський наземний транспорт,

    не віднесено до інших угруповань 49.39

    Вантажний автомобільний транспорт,

    надання послуг щодо перевезення речей 49.4

    Вантажний автомобільний транспорт 49.41

    ТИМЧАСОВЕ РОЗМІЩУВАННЯ Й

    ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ I

    Тимчасове розміщування 55

    Діяльність готелів і подібних засобів

    тимчасового розміщування 55.1

    Діяльність готелів і подібних засобів

    тимчасового розміщування 55.10

    Постачання готових страв 56.2

    Постачання інших готових страв 56.29

    ІНФОРМАЦІЯ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ J

    Видавнича діяльність 58

    Видання книг, періодичних видань

    та інша видавнича діяльність 58.1

    Видання книг 58.11

    Видання довідників і каталогів 58.12

    Видання газет 58.13

    Видання програмного забезпечення 58.2

    Видання іншого програмного

    забезпечення 58.29

    Комп'ютерне програмування,

    консультування та пов'язана

    з ними діяльність 62

    Комп'ютерне програмування,

    консультування та пов'язана

    з ними діяльність 62.0

    Комп'ютерне програмування 62.01

    Консультування з питань інформатизації 62.02

    Діяльність із керування комп'ютерним

    устаткуванням 62.03

    Інша діяльність у сфері інформаційних

    технологій і комп'ютерних систем 62.09

    Надання інформаційних послуг 63

    Оброблення даних, розміщення інформації

    на веб-вузлах і пов'язана з

    ними діяльність; веб-портали 63.1

    Оброблення даних, розміщення

    інформації на веб-вузлах і

    пов'язана з ними діяльність 63.11

    Веб-портали 63.12

    ПРОФЕСІЙНА, НАУКОВА

    ТА ТЕХНІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ M

    Ветеринарна діяльність 75

    Ветеринарна діяльність 75.0

    Ветеринарна діяльність 75.00

    ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ АДМІНІСТРАТИВНОГО

    ТА ДОПОМІЖНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ N

    Обслуговування будинків і територій 81

    Комплексне обслуговування об'єктів 81.1

    Комплексне обслуговування об'єктів 81.10

    Діяльність із прибирання 81.2

    Загальне прибирання будинків 81.21

    Інша діяльність із прибирання

    будинків і промислових об'єктів 81.22

    МИСТЕЦТВО, СПОРТ, РОЗВАГИ

    ТА ВІДПОЧИНОК R

    Діяльність у сфері творчості,

    мистецтва та розваг 90

    Діяльність у сфері творчості,

    мистецтва та розваг 90.0

    Індивідуальна мистецька

    діяльність 90.03

    Функціонування бібліотек, архівів,

    музеїв та інших закладів культури 91

    Функціонування бібліотек, архівів, музеїв

    та інших закладів культури 91.0

    Функціонування музеїв 91.02

    Діяльність із охорони та використання

    пам'яток історії, будівель та

    інших пам'яток культури 91.03

    Функціонування ботанічних садів,

    зоопарків і природних заповідників 91.04

    Діяльність у сфері спорту,

    організування відпочинку та розваг 93

    Діяльність у сфері спорту 93.1

    Функціонування спортивних споруд 93.11

    Діяльність спортивних клубів 93.12

    НАДАННЯ ІНШИХ ВИДІВ ПОСЛУГ S

    Ремонт комп'ютерів, побутових

    виробів і предметів особистого

    вжитку 95

    Ремонт побутових виробів і предметів

    особистого вжитку 95.2

    Ремонт електронної апаратури побутового

    призначення для приймання, записування,

    відтворення звуку й зображення 95.21

    Ремонт побутових приладів, домашнього

    та садового обладнання 95.22

    Ремонт взуття та шкіряних виробів 95.23

    Ремонт меблів і домашнього начиння 95.24

     

    Служба зайнятості

    Вам за 45 ? Скористайтесь можливістю отримати ваучер на навчання.

    Для реалізації положень нового Закону України «Про зайнятість населення» 4 квітня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» від 20 березня 2013 року №207.

    Згідно норм вище вказаного Порядку претендувати на ваучер можуть як безробітні, так і той хто працює, але прагне підвищити свій професійний рівень або здобути іншу професію. Для цього необхідно звернутися до відповідного центру зайнятості. Такий напрямок освіти передбачає як стаціонарну, так і заочну форми навчання.

    Обов'язкові умови для бажаючих осіб: вік - 45 років і більше, наявність 15 років страхового стажу, професійно – технічної або вищої освіти ( не важливо якого напрямку). Більше обмежень не має. Щорічно до 1 лютого Міністерство й науки України подаватиме список навчальних закладів, які мають ліцензії на затверджений перелік професій. Ці спеціальності теж щорічно до 1 листопада формує Міністерство економічного розвитку й торгівлі відповідно до запитів ринку. Зараз особливо затребувані спеціальності технічного спрямування. Вартість одного ваучера на весь термін навчання сьогодні сягає 11 тис. 470 грн , тобто 10 прожиткових мінімумів. Після отримання ваучера особа протягом 90 діб має його використати: знайти навчальний заклад ( за наданим переліком), укласти договір і принести в центр зайнятості платіжну квитанцію. Якщо сума більша, ніж вартість ваучера, її оплачує або зацікавлений роботодавець, або сама особа, яка проходитиме курс підготовки. Тривалість навчання залежить від обраної спеціальності. До прикладу, на бджоляра ( вартість – понад 3 тис. грн..)- приблизно 5 місяців, робітник фермерського господарства ( вартість – 9.5 тис. грн.) – 10 місяців тощо. Відповідно здобуття вищої освіти займе більше часу і коштуватиме дорожче.

    За додатковою та детальною інформацією звертайтеся до районного центру зайнятості за адресою :м.Горохів, вул.Шевченка, 46 та тел.2-29-20, 2-19-73.

    ПЕРЕЛІК професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці

    За даними обласного управління статистики в економіці та соціальній сфері Волинської області у квітні 2013 року середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника складала 2493,91 грн .

    Дані про розміри середньомісячної заробітної плати робітників і службовців за видами економічної діяльності по області :

    Всього по області, в тому числі за видами економічної діяльності: 2493,91
    •  сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство 1993,79
    •  промисловість 2967,96
    •  будівництво 2689,37
    •  оптова й роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів 1859,83
    •  транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність 2498,76
    •  тимчасове розміщування й організація харчування 1376,73
    •  інформація та телекомунікації 2915,92
    •  фінансова та страхова діяльність 4773,11
    •  операції з нерухомим майном 1685,25
    •  професійна, наукова та технічна діяльність 2395,91
    •  діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування 1843,50

    •  державне управління й оборона ; обов'язкове соціальне

    страхування

    3010,13

    •  освіта

    2373,38

    •  охорона здоров'я та надання соціальної допомоги

    2006,58

    •  мистецтво, спорт, розваги та відпочинок

    2360,29

    •  надання інших видів послуг

    1498,60

     

    Посилення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню 

    До категорій громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, тепер належать не тільки матері з малолітніми дітьми чи самотні матері, а взагалі один із батьків або особа, яка їх замінює, якщо вона має на утриманні дітей віком до шести років або виховує без одного з подружжя дитину віком до чотирнадцяти років чи дитину-інваліда.

    Серед інших соціально вразливих категорій, неконкурентоспроможних на ринку праці - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; особи, звільнені після відбування покарання; молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної служби і яка вперше приймається на роботу; особи, яким залишилося десять і менше років до настання права на пенсію за віком; інваліди, які не досягли пенсійного віку; особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу.

    Для працевлаштування зазначених вище категорій громадян (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку) підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Роботодавці самостійно розраховують цю квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах та організаціях і належать до неконкурентоспроможних на ринку праці (крім інвалідів), та забезпечують їх працевлаштування самостійно. Роботодавці можуть звернутися до служби зайнятості за укомплектуванням вакансій фахівцями з числа безробітних.

    Громадські роботи та інші види тимчасової зайнятості 

    Новий закон визначає громадські роботи суспільно корисними, такими, що організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці і матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. Фінансування таких робіт для зареєстрованих безробітних та працівників на підприємстві, які перебувають у простої, здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевих бюджетів пропорційно рівними частинами. Такі виплати спрямовуються на заробітну плату осіб, що беруть участь у громадських роботах, оплату їхнього проїзду до місця тимчасової роботи та інші витрати, необхідні для організації робіт.

    Окрім того, роботодавці можуть організовувати для безробітних та інших категорій осіб строком до шести місяців роботи, що мають тимчасовий характер. З безробітними, які залучаються до виконання таких робіт, укладають трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів. Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел.

    Допомога по частковому безробіттю 

    Статтею 47 Закону передбачається механізм надання підприємствам коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю в разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин.

    Нові стимули для роботодавців 

    Новим законом передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема, молоді, жінок, осіб віком понад 50 років та інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.

    Компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження її зайнятості упродовж двох років.

    При цьому право на компенсацію мають роботодавці, у яких відсутня заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та яких не визнано банкрутом або стосовно них не порушено справу про банкрутство. Компенсація надається на один рік за умови, що працівника не буде звільнено також упродовж наступного року. Однак у випадку звільнення роботодавець повертає отримані кошти в повному обсязі або працевлаштовує на це робоче місце іншого безробітного.

    Важливим законодавчим нововведенням є також стимулювання суб'єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки. Так, суб'єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних на два роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску. При цьому працівники, які були прийняті на роботу з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені з ініціативи роботодавця.

    Молодь на ринку праці: перше робоче місце 

    Студенти останніх курсів професійно-технічних та вищих навчальних закладів мають право на стажування у роботодавців строком до шести місяців. Відтак до їхньої трудової книжки в обов'язковому порядку буде внесено запис про проходження стажування. Власне, це свідчитиме про набуття певного досвіду роботи. Студенти проходитимуть стажування за індивідуальною програмою під керівництвом наставника. На період стажування на стажерів поширюються всі права і соціальні пільги, встановлені для працівників, які займають відповідні посади.

    Закон стимулюватиме молодих спеціалістів, які вирішили поїхати працювати у сільську місцевість. Із метою залучення до роботи за відповідною професією (спеціальністю) в селах і селищах молодому працівнику, який уклав трудовий договір на строк не менш як три роки з підприємствами, установами та організаціями, розташованими в таких населених пунктах, надаються житло на строк його роботи та одноразова адресна допомога в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів Державного бюджету України. Якщо ж молодий працівник пропрацює в такому населеному пункті не менш ніж десять років, житло передається йому у власність.

    Вік навчанню не перешкода: нові професії та спеціальності для категорії громадян «45+» 

    Згідно з новим законом, громадяни віком від 45 років зі страховим стажем не менше ніж 15 років мають право до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для оплати навчання нової професії або підвищення своєї кваліфікації.

    Вартість такого ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не вище ніж 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

    Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

    Професійна орієнтація і професійне навчання - нові можливості 

    Відповідно до статті 35 Закону, професійне навчання зареєстрованих безробітних організується на замовлення роботодавця або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань безробітних. Це профнавчання здійснюється в професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання.

    Для підвищення конкурентоспроможності зареєстрованих безробітних на ринку праці та сприяння їх самозайнятості організовуватиметься професійне навчання за укрупненими (інтегрованими) робітничими професіями та іншими професіями, що мають попит на ринку праці.

    Фінансування професійного навчання зареєстрованих безробітних здійснюється за рахунок коштів страхового Фонду на випадок безробіття. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», державна служба зайнятості має право створювати центри професійної орієнтації населення в тих регіонах, де в цьому виникає потреба.

    Упорядкування діяльності кадрових агенцій

    Полегшити пошук роботи безробітним зможе приведення діяльності кадрових агенцій у відповідність до європейських стандартів, зокрема щодо безоплатності їхніх послуг для громадян. Зазвичай в Україні звернення до кадрових агентств для тих, хто шукає роботу, закінчуються не досить результативно. Сплачуючи за пошук вакансії, шукачі роботи не отримують жодних гарантій на працевлаштування. Новим законом передбачено, що оплата послуг з працевлаштування здійснюється винятково роботодавцем, якому надано такі послуги.

    Ринок праці та заходи соціального захисту незайнятого населення у січні-вересні 2012 року

    Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників з інструментом: слюсарів, токарів, електрогазозварників, електромонтерів з ремонту та обслуговування устаткування, малярів, мулярів, штукатурів тощо. Існує значний попит на робітників, задіяних у сільськогосподарському та лісовому господарствах, водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, кухарів, офіціантів, барменів, швачок, листонош, менеджерів різного виду діяльності, експедиторів, бухгалтерів.

    Станом на 1 жовтня 2012 року кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості становила 1,16 тис., у тому числі: для робітників – 0,76 тис., для службовців – 0,26 тис. та 0,14 тис. – для осіб, які не мають спеціальної підготовки.

    Послугами служби зайнятості Волині скористалося 42,5 тис. незайнятих громадян, в т.ч. а ктивними заходами сприяння зайнятості охоплено 32,0 тис. незайнятих громадян, що дозволило скоротити середню тривалість перебування на обліку громадян з 143 днів у січні-вересні 2011 року до 123 – у відповідному періоді 2012 року. Статус безробітного мали 28,0 тис. осіб.

    На обліку в центрах зайнятості області станом на 01.10.2012 року перебувало 12,3 тис. безробітних. Серед них: 48,5% складає молодь віком до 35 років, а кожен шостий – особа, не здатна на рівних конкурувати на ринку праці. За соціальним станом 5,9 тис. складали особи, які займали робітничі місця, 4,3 тис. займали посади службовців. Чисельність громадян, працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості, становила 18,3 тис. осіб.

    Завдяки наданню дотацій роботодавцям роботу отримали 1,14 тис. безробітних громадян, за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності започаткували власну справу 0,39 тис. безробітних.

    Професійне навчання, підготовку та перепідготовку проходили 4,5 тис. безробітних, в т. ч. шляхом стажування безпосередньо на виробництві 1,24 тис.

    Однією з дієвих форм матеріаль ної підтримки безробітних, надання можливості постійного закріплення на робочому місці є організація оплачуваних громадських ро біт, до яких було залучено 9,2 тис. безробітних. За рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття безробітні працювали на суспільно корисних роботах: благоустрій та озеленення населених пунктів, впорядкування меліоративних каналів, місць вуличної торгівлі, надання соціальної допомоги інвалідам та одиноким.

    Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ

     

    Графік проведення бліц-навчання для роботодавців сільськогосподарської галузі

    Обласна служба зайнятості організовує проведення інформаційного місячника для роботодавців сільськогосподарської галузі. З 17 до 26 жовтня на базі міських, міськрайонних та районних центрів зайнятості будуть проходити бліц-навчання для роботодавців та їх представників.

    До зустрічей будуть залучені представники органів виконавчої влади, депутати обласних, районних рад, голови об'єднань роботодавців, представники профспілки агропромислового комплексу, голови фермерських асоціацій, представники управління економіки, статистики, управління охорони навколишнього середовища, управління агропромислового комплексу, пенсійного фонду, територіальної державної інспекції з питань праці, управління ветеринарної медицини, податкової служби, центру зайнятості.

    Переглядів 516 Останнє редагування Четвер, 20 березня 2014 12:34
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua