13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Реформи в Україні>Земельна реформа>„Земельна реформа в Україні”
    Середа, 08 січня 2014 13:02

    „Земельна реформа в Україні”

    На виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України В.Януковича «Заможнє суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» розроблено План дій із впровадження земельної реформи та створення прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення, який визначає конкретні заходи з реалізації стратегічних цілей земельної реформи щодо розвитку земельних відносин, використання та охорони земель.

    Зазначений План дій передбачає розробку та прийняття низки законопроектів, одним з яких є Закон України «Про державний земельний кадастр» , прийнятий Верховною Радою України 7 липня 2011 року, і який набуде чинності з 01.01.2012 року. Цей закон є однією з передумов для завершення земельної реформи, раціоналізації землекористування та формування повноцінного та прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення. Відповідно до нього Державний земельний кадастр – це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

    Аграрний сектор економіки є одним з найважливіш их пріоритетів і потребує проведення системної реформи аграрних відносин у державі. Реформування та сталий розвиток земельних відносин на сьогодні неможливе без прийняття важливих документів, які б визначили конкретні заходи з реалізації стратегічних цілей земельної реформи щодо розвитку земельних відносин, використання та охорони земель.

    До кінця 2011 року планується завершити проведення нормативної грошової оцінки земель усіх населенних пунктів України.

    Отже, на черзі прийняття ще ряду нормативно-правових актів щодо регулювання земельніх відносин, серед яких найбільш важливий поряд із Законом України «Про Державний земельний кадастр» – Закон України «Про ринок земель», який визначить правові та економічні засади організації і функціонування ринку земель, а також порядок проведення земельних торгів. Закон був прийнятий верховною Радою в першому читанні і наразі Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Комітетом з питань аграрної пролітики та земельних відносин Верховної Ради доопрацьовують цей документ відповідно до всіх зібраних пропозицій.

    Переглядів 3399
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua