19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, але згодом пішли на «контракт», не притягатимуть до відповідальності
    Вівторок, 29 березня 2016 15:49

    Військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, але згодом пішли на «контракт», не притягатимуть до відповідальності

    Відтак командування оперативного командування «Захід», Волинський обласний військовий комісаріат готові сприяти налагодженню механізму укладання контракту з особами, щодо яких здійснюється кримінальне провадження. Тож кримінальне провадження автоматично закривають за умови підписання контракту на проходження військової служби у Збройних силах України.

    Наявність ряду кримінальних проваджень відносно військовослужбовців підтверджує військовий прокурор Луцького гарнізону Євген Давидов:

    - Слідчі прокуратури гарнізону з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення працюють індивідуально з кожним військовослужбовцем задля встановлення об’єктивних обставин, викладених у повідомленнях як командування військової частини, так і рівненського загального відділу військової служби правопорядку. Жодного військовослужбовця, який добровільно прибув до військової прокуратури Луцького гарнізону затримано не було. І навіть не ставилося питання про його затримання взагалі, а навпаки прокуратура роз’яснює порядок надання доказів у разі їх наявності, які спростовують факт самовільного залишення військової частини.

    Варто зазначити, що прокуратурою були встановлені такі факти, що свідчили - ряд військовослужбовців помилково занесли до списків тих, які самовільно залишили військову частину. В таких випадках відповідні кримінальні провадження закривали. Загалом упродовж 2014-го та 2015 років закрили 20 кримінальних проваджень відносно 137 осіб.

    Нагадаємо, що обласний військовий комісаріат здійснює набір на військову службу за контрактом віком від 18 до 60-ти років. Громадяни, які виявили бажання укласти контракт, подають заяви до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку або реєстрації місця проживання, а військовослужбовців строкової служби - рапорти на ім’я командирів військових частин із проханням прийняття їх на військову службу за контрактом.

    Строки укладання контрактів для осіб офіцерського складу становить 3 роки, для осіб офіцерського, сержантського та старшинського складу - від 3-х до 5-ти років. У разі, якщо військовослужбовець строкової служби відслужив не менше 11-ти місяців, він має право укласти контракт на 6 місяців або до кінця особливого періоду. Такий же контракт може укласти демобілізований, який був призваний у Збройні сили України за мобілізацією та звільнений в запас.

    - Держава значно посилила соціальний захист військовослужбовців, наголошує військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик. - Наразі розмір грошового забезпечення дорівнює 7 тисяч гривень. Волинська обласна державна адміністрація та районні адміністрації ініціювали надання матеріальної допомоги громадянам, які уклали контракти в 2016 році від 3-х до 10-ти тисяч гривень. Хочу наголосити на тому, що майбутні контрактник має право обирати місце служби як за видом чи родом військ, так і географічно. 

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3259
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua