19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про норими і правила поведінки в соціумі говорили на Дні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
    П'ятниця, 03 листопада 2017 14:18

    Про норими і правила поведінки в соціумі говорили на Дні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

    В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя.

    Разом з тим, безперечно, правопорушення тісно пов’язані з процесами деморалізації суспільства, бездомності, безробіття, зі стрімким розвитком наркоманії, токсикоманії, з розпадом сімей, з розповсюдженням інших соціально негативних явищ.

    Відтак, учора, 2 листапада 2017 року, фахівцем із соціальної роботи Володимир-Волинського РЦСССДМ Людмилою Борисюк був проведений «День соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» у Володимир-Волинському міськрайонному  відділі з питань пробації.

    Із восьми особами молодіжного віку засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільненими від відбуванням покарання з випробуванням,  проведено виховну роботу, щодо правил і норм поведінки в соціумі, а також формування позитивних якостей з метою виховання законослухняної поведінки.

    Адже, насамперед, важливою є адаптація таких молодих людей у суспільстві, зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми та особами молодіжного віку повторних злочинів, надання допомоги у вирішенні соціально-медичних, соціально-економічних, психологічних, юридичних питань.

    Нажаль, часто після вчинення злочину в силу нерозуміння або й не сприйняття від правопорушників відвертаються найрідніші - підтримка і допомога яких потрібна чи не найбільше. Враховуючи це фахівець із соціальної роботи під час бесіди використовувала різноманітні технології, шукала методи впливу для кожної особи індивідуально, намагалася підібрати ті слова, які б вплинули на зміну світогляду молодих осіб, що вчинили злочин.

    Під час проведення заходу обговорювалися основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. 

    - Серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів молоді люди назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування, - зазначила Людмила Борисюк. - Відповідно було проведено аналіз індивідуальних ситуацій, розглядались можливі варіанти подальших дій.

    Коментуючи захід, працівник із соціальної роботи Володимир-Волинського РЦСССДМ зазначила, що основна мета роботи із даною категорією – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика  злочинності  серед  молоді, допомогти усвідомити і визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життям та майбутнє.  

    Переглядів 4539
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua